© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept na preizkušnji: korenčkova torta s čokolado


Irena Kristan Bradač
24. 11. 2024, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hitro narejena (sploh če imate pomočnika za ribanje) sladica, ki jo z užitkom zmažejo tudi izraziti neljubitelji zelenjave (spet: sploh če jim zamolčite glavno sestavino). Različic je veliko, takole jo pripravljamo pri nas. Tekst: IKB foto: SHUTTERSTOCK

recept na preizkusnji.jpg
Irena K. B.
Korenčkova torta s čokolado

Sestavine

  • 340 g na fino naribanega korenja
  • 120 ml olja
  • 125 g sladkorja
  • od 3 do 4 jajca (odvisno od velikosti)
  • žlička vaniljeve paste ali semena enega vaniljevega stroka
  • 260 g moke (nazadnje smo uporabili kostanjevo in je bilo perfektno)
  • žlica pecilnega praška
  • nič ne bo narobe, če vam pade v testo še malček cimeta in pomarančne lupinice

za preliv:

  • 150 g čokolade
  • 3 žlice masla

Priprava

1. Penasto umešamo jajca in sladkor, dodamo vaniljevo pasto, olje, začimbe, pa nariban korenček in nazadnje na rahlo vmešamo še presejano moko s pecilnim praškom.

2. Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah pribl. 40 minut.

3. Za preliv nad vodno kopeljo stopimo maslo in čokolado ter s tem premažemo ohlajeno torto.


NAMIG

Za piko na i serviramo s stepeno sladko smetano.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 47, 19. november 2024.

01_Jana_47.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.