Aljin simbol ravnovesja: čijin puding z grškim jogurtom
Čijin puding ni samo preprost za pripravo, vsebuje tudi še kako pomembne vlaknine, beljakovine, maščobne kisline omega 3 in številne vitamine.

Tekst: Sara Lipovšek
Alja Poharc spodbuja ljudi k bolj zdravemu življenjskemu slogu s pomočjo preprostih, okusnih receptov innasvetov za dobro počutje. Kaj pa si sama najraje privošči za zajtrk? Čijin puding z grškim jogurtom, odvrne suvereno.
Čijin puding ni samo preprost za pripravo, vsebuje tudi še kako pomembne vlaknine, beljakovine, maščobne kisline omega 3 in številne vitamine. »Najlepše pa je, da ga lahko pripravim vnaprej in vsakič malo prilagodim glede na sezonsko sadje ali želje. Ta puding je zame več kot le obrok – je simbol ravnovesja. Omogoča mi, da že zjutraj poskrbim za svoje telo. Zaradi vsestranskosti me nikoli ne dolgočasi, poleg tega ga zlahka vzamem s seboj na pot ali v službo,« pojasni.

Sestavine (za osnovni čijin puding)
- 1/2 skodelice mleka ali rastlinskega napitka
- 1/2 skodelice grškega jogurta
- 1 žlica medu
- 2–3 žlice čijinih semen
- ½ – 1 merica vaniljevih beljakovin v prahu (po želji)
Dodatki (po želji za na vrh)
- sezonsko sadje (borovnice, jagode, breskve, mango …)
- granola
- arašidovo ali mandljevo maslo
- kokosovi kosmiči, oreščki ipd.

Priprava
1. V večji posodi zmešamo mleko (ali rastlinski napitek), grški jogurt, med, čijina semena in beljakovine v prahu. Dobro premešamo, da se čijina semena enakomerno razporedijo. Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali čez noč, da semena nabreknejo in nastane puding.
2. Pred postrežbo ga razporedimo v kozarčke in dodamo poljubno sadje, granolo, oreščke ali kaj drugega po svojem okusu.
Namig: Če želimo še bolj kremasto teksturo, puding po nekaj urah premešamo z vilicami ali paličnim mešalnikom.
Objavljeno v reviji Jana, št. št. 37, 16. september 2025.
Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se