© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Aljin simbol ravnovesja: čijin puding z grškim jogurtom


Uredništvo
20. 9. 2025, 05.11
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čijin puding ni samo preprost za pripravo, vsebuje tudi še kako pomembne vlaknine, beljakovine, maščobne kisline omega 3 in številne vitamine.

Čijin puding z grškim jogurtom
brunch_queen_
Čijin puding z grškim jogurtom

Tekst: Sara Lipovšek

Alja Poharc spodbuja ljudi k bolj zdravemu življenjskemu slogu s pomočjo preprostih, okusnih receptov innasvetov za dobro počutje. Kaj pa si sama najraje privošči za zajtrk? Čijin puding z grškim jogurtom, odvrne suvereno.

Čijin puding ni samo preprost za pripravo, vsebuje tudi še kako pomembne vlaknine, beljakovine, maščobne kisline omega 3 in številne vitamine. »Najlepše pa je, da ga lahko pripravim vnaprej in vsakič malo prilagodim glede na sezonsko sadje ali želje. Ta puding je zame več kot le obrok – je simbol ravnovesja. Omogoča mi, da že zjutraj poskrbim za svoje telo. Zaradi vsestranskosti me nikoli ne dolgočasi, poleg tega ga zlahka vzamem s seboj na pot ali v službo,« pojasni.

Alja Poharc
Osebni arhiv
Alja Poharc, mag. ing. prehrane

Sestavine (za osnovni čijin puding) 

  • 1/2 skodelice mleka ali rastlinskega napitka
  • 1/2 skodelice grškega jogurta
  • 1 žlica medu
  • 2–3 žlice čijinih semen
  • ½ – 1 merica vaniljevih beljakovin v prahu (po želji)

Dodatki (po želji za na vrh)

  • sezonsko sadje (borovnice, jagode, breskve, mango …)
  • granola
  • arašidovo ali mandljevo maslo
  • kokosovi kosmiči, oreščki ipd.
chia, čija semena, prehrana
Profimedia
ALJIN NASVET: Ne bojte se eksperimentirati – dodajte cimet, limonino lupinico ali malo kakava za drugačen okus.

Priprava

1. V večji posodi zmešamo mleko (ali rastlinski napitek), grški jogurt, med, čijina semena in beljakovine v prahu. Dobro premešamo, da se čijina semena enakomerno razporedijo. Postavimo v hladilnik za vsaj 6 ur ali čez noč, da semena nabreknejo in nastane puding.

Preberite še


2. Pred postrežbo ga razporedimo v kozarčke in dodamo poljubno sadje, granolo, oreščke ali kaj drugega po svojem okusu.

Namig: Če želimo še bolj kremasto teksturo, puding po nekaj urah premešamo z vilicami ali paličnim mešalnikom.

Objavljeno v reviji Jana,  št. št. 37, 16. september 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

01_nasl_37.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.