© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Spomladanska zelena solata


Jana
22. 4. 2011, 14.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Kot nalašč za velikonočno mizo.

Spomladanska zelena solata

Sestavine: 2 v trdo kuhani jajci + 2 glavici spomladanske zelene solate + 2 žlici sveže stisnjenega limoninega soka + pol žlice gorčice (najbolje polnozrnate) + sol (najbolje solni cvet) + poper (sveže mlet) + 1 dl kakovostnega olivnega olja + 2 žlici sesekljanega svežega peteršilja + 1 žlica sesekljane mlade čebule ali pora.
Priprava: Solati očistimo, odstranimo slabe liste in razrežemo na štiri dele ter umijemo pod tekočo hladno vodo. Otresemo jih in položimo na papirnato brisačo, da se odcedijo.
Zmešamo gorčico z limoninim sokom, dodamo pol žličke soli in nekaj popra. Dodamo olivno olje in nato počasi vmešamo še sesekljano čebulico ter peteršilj. V trdo kuhana jajca olupimo, jih naribamo v polivko in narahlo zamešamo – polivka mora biti gosta, a tekoča. Po potrebi izboljšamo okus, dodamo olje, sol  ali poper.
Po dve četrtinki solate zložimo na krožnik ter ju prelijemo s polivko. Takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.