Rožnata za bolj sladek okus
Če pripravljate večerjo in želite, da bo hrana gostom še bolj teknila, poskrbite, da bo postrežena na krožnikih pravih barv v spremljavi barvitih prtičkov. Tako kuharski mojstri kot psihologi se strinjajo, da barva posode, v kateri postrežemo hrano, vpliva na dojemanje njenega okusa, zato je prav, da krožnikom in prtičkom namenimo vsaj toliko pozornosti kot izbiri jedi in vina. Profesor Charles Spence z univerze v Oxfordu ugotavlja, da barvno ozadje vpliva na nas bolj, kot si mislimo, pa naj gre za krožnike, prte, prtičke, jedilni pribor ali celo za barvo sten v prostoru. Sladica, ki jo postrežemo z rožnatim prtičkom, bo na primer učinkovala bolj sladko, medtem ko je gorčično rumena barva odlična spremljevalka jedi, v katerih prevladuje zelena barva, na primer kalčkov in solate, saj poudarja kislost. Turkizno modra naj bi izboljšala okus jajčnih jedi, koralno rožnata pa zmanjšala grenkobo grenivke.
E-novice · Novice
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se