© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept na preizkušnji: Veganski ribezov sladoled


Biba Jamnik Vidic
11. 8. 2023, 04.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

V aktualni reviji Pomagaj si sam nam je Ksenija Lea Ronai, beograjska konceptualna umetnica in lastnica veganske restavracije Zdravo ljubavi iz Beograda, zaupala recept za veganski sladoled.

recept na preikusnji.jpg
BIBA JAMNIK VIDIC
Veganski ribezov sladoled

Če nimate zares odličnega mešalnika, ki je sposoben v kašo zmleti tudi suhe sestavine, potem se tega recepta ne lotite. Moj mešalnik, ki dela s hitrostjo 28.000 vrtljajev/min in ima moč motorja 1.200 W, te naloge ni zmogel opraviti. V zmes sem nazadnje namesto 0,5 dcl tople vode dodala 1,5 dcl vode, vendar tudi to ni zadoščalo, da bi zmes postala homogena. Če bi dodala več vode, pa bi namesto sladoleda nastal sladoledni napitek.

Sladoled je tako ostal še malce grudičast, banane so se lepo razpustile, za razliko od datljev. V sladoledu so ostale tudi ribezove pečke. Če izvzamem strukturo, je bil sladoled okusen. Ravno prav sladek in osvežilen, primeren za poletno vročino.

Sestavine

·         200 gramov zamrznjene banane 

·         200 gramov zamrznjenega ribeza

·         1 čajna žlička datljeve paste ali 4 sveži datlji

Priprava

Preberite še

Sestavine zmiksajte s pol decilitra tople vode. Sladoled lahko okrasite še s svežim ribezom.

NAMIG
Če nimate zmogljivega mešalnika, je smotrno ribez nadomestiti s katerim drugim sadjem, denimo malinami.

jana 32.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala!

Vaša prijava je bila sprejeta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.