© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Polnjeni gobji klobuki


Jana
22. 9. 2009, 15.13
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Odlična predjed, ki je ni prav nič težko pripraviti.

Polnjeni gobji klobuki
Za polnjenje izberemo primerne gobe, najbolj praktični so večji šampinjoni. Odstranimo jim bete in jih na drobno narežemo. Na vročem ognju zarumenimo čebulo, dodamo gobje bete, na koščke narezan grojer, nasekljan česen in solimo. Tik preden odstavimo, primešamo peteršilj.
Gobje klobuke napolnimo z mešanico in vsakega po vrhu pokapljamo z olivnm oljem. Potresemo s parmezanom in jih damo v pekač. Na 180 stopinjah C jih pečemo 15 minut. Če je lakota zelo huda, lahko pripravimo zraven še torteline.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.