Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept na preizkušnji: Ekspresni browniji, kot jih pripravi Jamie Oliver


Biba Jamnik Vidic
19. 10. 2023, 08.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nedavno sem po televiziji gledala kuharsko oddajo, v kateri je Jamieju Oliverju uspelo v dobrih 15 minutah pred goste postaviti brownije. Vse sestavine je namreč zmetal kar v mešalnik. Zanimalo me je, koliko časa bom potrebovala jaz, ki tako zmogljivega mešalnika nimam.

recept na preizkusnji.jpg
Biba Jamnik Vidic
Ekspresni browniji

Browniji so bili, po oceni mojih gostov, odlični. Mehka tekstura s polnim okusom čokolade, ki se raztopi v ustih. Piko na i pa so dale maline, ki so se s čokolado povezale v božanski okus. Jamie je gledalcem v oddaji svetoval, naj pri tej sladici uporabijo domišljijo ter si dajo duška z različnimi kombinacijami sadja in oreščkov.

Prehitel me je za približno 7 minut. Minute gor ali dol, dejstvo, da lahko čokoholike razveseliš z odlično sladico v dobrih 20 minutah, je tisto, ki šteje. Priporočam – zelo!


Sestavine

·         200 g  čokolade s 70 odstotki kakava

·         250 g masla, ogretega na sobno temperaturo

·         200 g sladkorja

·         ščep soli

·         6 ravnih žlic pravega kakava

·         4 zvrhane žlice moke

·         1 čajna žlička pecilnega praška

·         4 jajca

·         sadje in oreščki po izbiri   


Priprava

1. V mešalniku zdrobite čokolado, jaz sem jo zdrobila v sekljalniku za začimbe. Jamie je zdrobljeni čokoladi najprej dodal maslo in sladkor, sestavine na hitro premešal v mešalniku, potem dodal še sladkor, sol, kakav, moko in jajca ter še enkrat dobro premešal. Jaz sem v posodi najprej stepla jajca s sladkorjem, dodala preostale sestavine, moko sem vmešala nazadnje.

2. Zmes sem nadevala v pekač velikosti 30 x 15 centimetrov, ki sem ga prej obložila z naoljenim peki papirjem. Jamie je po čokoladni zmesi potresel orehe pekane in vložene višnje, jaz sem se odločila za maline.

3. Zmes za 12 do 14 minut postavite v ogreto pečico na 200 °C.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023. 

nasl_Jana_42.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.