Browniji so bili, po oceni mojih gostov, odlični. Mehka tekstura s polnim okusom čokolade, ki se raztopi v ustih. Piko na i pa so dale maline, ki so se s čokolado povezale v božanski okus. Jamie je gledalcem v oddaji svetoval, naj pri tej sladici uporabijo domišljijo ter si dajo duška z različnimi kombinacijami sadja in oreščkov.
Prehitel me je za približno 7 minut. Minute gor ali dol, dejstvo, da lahko čokoholike razveseliš z odlično sladico v dobrih 20 minutah, je tisto, ki šteje. Priporočam – zelo!
Sestavine
· 200 g čokolade s 70 odstotki kakava
· 250 g masla, ogretega na sobno temperaturo
· 200 g sladkorja
· ščep soli
· 6 ravnih žlic pravega kakava
· 4 zvrhane žlice moke
· 1 čajna žlička pecilnega praška
· 4 jajca
· sadje in oreščki po izbiri
Priprava
1. V mešalniku zdrobite čokolado, jaz sem jo zdrobila v sekljalniku za začimbe. Jamie je zdrobljeni čokoladi najprej dodal maslo in sladkor, sestavine na hitro premešal v mešalniku, potem dodal še sladkor, sol, kakav, moko in jajca ter še enkrat dobro premešal. Jaz sem v posodi najprej stepla jajca s sladkorjem, dodala preostale sestavine, moko sem vmešala nazadnje.
2. Zmes sem nadevala v pekač velikosti 30 x 15 centimetrov, ki sem ga prej obložila z naoljenim peki papirjem. Jamie je po čokoladni zmesi potresel orehe pekane in vložene višnje, jaz sem se odločila za maline.
3. Zmes za 12 do 14 minut postavite v ogreto pečico na 200 °C.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.