Vložen stročji fižol
Privoščimo si ga, dokler je letina na domačih vrtovih obilna, hkrati pa ga lahko tudi vkuhamo in zamrznemo za jesen in zimo, ko bo izbira zelenjave skromnejša.

Priprava in kuhanje: 35 minut
Steriliziranje: 1 ura in pol
Sestavine: 1 kg stročjega fižola * 1 šopek šetraja.
Priprava: Fižolove stroke obrežemo in umijemo. V velikem loncu pristavimo vodo, da zavre. Posebej pripravimo veliko skledo ledeno mrzle vode – v vodo damo več ledenih kock. V vreli vodi kuhamo fižol v manjših porcijah po 10 minut. Fižol poberemo s penovko in takoj preložimo v skledo z mrzlo vodo. Nato ga poberemo iz nje in odcedimo na cedilu. Ko je ves fižol kuhan, ga zložimo v čiste kozarce za vkuhavanje. V vsak kozarec damo tudi vejico šetraja. Fižol v kozarcih zalijemo s prevreto, rahlo osoljeno in ohlajeno vodo. Kozarce zapremo s pokrovčki in steriliziramo v pečici pri 150 stopinjah 1 uro in pol. Pečico izklopimo in vrata napol odpremo. Kozarce pustimo v pečici še 30 minut. Nato jih vzamemo iz pečice, postavimo na krpo, pokrijemo s prtom in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Nasvet: Stročji fižol lahko shranimo tudi v zamrzovalnik. Prevremo ga (blanširamo), ohladimo v ledeno mrzli vodi, dobro odcedimo, osušimo na krpi, zložimo v vrečke ali posode in damo v zamrzovalnik.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se