Priprava: V veliki kozici vrele, osoljene vode skuhamo testenine, da so še nekoliko čvrste pod zobmi. Odcedimo jih na cedilu in stresemo nazaj v kozico. Medtem ko se testenine kuhajo, narežemo olive na rezinice, jajčevec pa na kockice. V težki ponvi z debelim dnom segrejemo olje in med mešanjem pražimo strta česnova stroka 30 sekund. Dodamo kockice jajčevca in med pogostim mešanjem pražimo na srednje močnem ognju 6 minut, da se jajčevec zmehča. Dodamo olive, limonin sok, solimo in popramo po okusu. Z omako prelijemo testenine v kozici. Kozico stresamo, da se sestavine v njej dobro premešajo. Na vrh damo sesekljani peteršilj in naribani parmezan ter takoj ponudimo.
Nasvet: Jajčevec ima včasih grenak okus. Pomaga, da ga narežemo, kockice pa posolimo in pustimo stati 30 minut, da izteče grenka tekočina. Nato narezani jajčevec oplaknemo z vodo in uporabimo.