Nasveti

Testenine z jajčevci

Jana
4. 8. 2010, 13.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za 4 osebePriprava: 20 minutKuhanje: 20 minut Sestavine: 500 g testenin (na primer peresnikov) * 175 g zelenih oliv * 1 velik jajčevec * 2 žlici olivnega olja * 2 stroka česna * 125 ml limoninega soka * 2 žlici svežega, sesekljanega peteršilja * 50 g sveže naribanega parmezana.

Priprava: V veliki kozici vrele, osoljene vode skuhamo testenine, da so še nekoliko čvrste pod zobmi. Odcedimo jih na cedilu in stresemo nazaj v kozico. Medtem ko se testenine kuhajo, narežemo olive na rezinice, jajčevec pa na kockice. V težki ponvi z debelim dnom segrejemo olje in med mešanjem pražimo strta česnova stroka 30 sekund. Dodamo kockice jajčevca in med pogostim mešanjem pražimo na srednje močnem ognju 6 minut, da se jajčevec zmehča. Dodamo olive, limonin sok, solimo in popramo po okusu. Z omako prelijemo testenine v kozici. Kozico stresamo, da se sestavine v njej dobro premešajo. Na vrh damo sesekljani peteršilj in naribani parmezan ter takoj ponudimo.

Nasvet: Jajčevec ima včasih grenak okus. Pomaga, da ga narežemo, kockice pa posolimo in pustimo stati 30 minut, da izteče grenka tekočina. Nato narezani jajčevec oplaknemo z vodo in uporabimo.

Zanimivosti

otroci tekmujejo, medalja
Obšolske dejavnosti

Tekmovanje daje otroku priložnost za ocenjevanje svojih sposobnosti

zračenje
Zračenje prostorov

Ne tvegajte okužb in alergij zaradi slabega zraka

profimedia-0941886169
Fotografija dneva

Pande zasedle letališče v Hongkongu

rep49-2024_naslovka
Zanimivosti

Lovci na upokojence: politična ozadja upokojenskih strank Vlada Dimovskega, Karla Erjavca in Pavla Ruparja

Andrej Vodušek, Sanja Brezočnik, Nejc Tisu, Štefan Šarkezi, Rok Pintar, Filip Koza
Pomembne mejnik

Rekord za Radio 1 80's: Slovenci vse bolj obožujemo hite iz osemdesetih

Foto 1
Zanimivosti

25 let Božičnega jogurta Zelene doline prinaša praznično knjigo Skrivnostni božični recept