© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zrezki v vinski omaki


Jana
12. 3. 2010, 15.11
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hitro pripravljeni zrezki teknejo s svežim kruhom in sezonsko solato.

Zrezki v vinski omaki

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 8 tankih svinjskih zrezkov (po 80 g vsak) * 4 žlice olivnega olja * sol * sveže mlet poper * 1 dl suhega rdečega vina * 3 žlice vloženih kaper * 1 biolimona.

Priprava: Zrezke potolčemo med dvema plastema prozorne folije ali pa jih sploščimo z rezilom noža, da so precej tanki. V ponvi segrejemo olje in pečemo zrezke z vsake strani 1 do 2 minuti. Šele potem jih solimo in popramo. Prilijemo vino, dodamo kapre in pustimo, da vse skupaj na hitro prevre. Limono umijemo, obrišemo in narežemo na kolobarje. Damo jih v ponev k zrezkom in vse skupaj pregrejemo. Omako po okusu še solimo in popramo.

Nasvet: Meso ostane sočnejše in mehkejše, če ga solimo šele po tem, ko je že pečeno.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.