Zrezki v vinski omaki
Hitro pripravljeni zrezki teknejo s svežim kruhom in sezonsko solato.

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 10 minut
Sestavine: 8 tankih svinjskih zrezkov (po 80 g vsak) * 4 žlice olivnega olja * sol * sveže mlet poper * 1 dl suhega rdečega vina * 3 žlice vloženih kaper * 1 biolimona.
Priprava: Zrezke potolčemo med dvema plastema prozorne folije ali pa jih sploščimo z rezilom noža, da so precej tanki. V ponvi segrejemo olje in pečemo zrezke z vsake strani 1 do 2 minuti. Šele potem jih solimo in popramo. Prilijemo vino, dodamo kapre in pustimo, da vse skupaj na hitro prevre. Limono umijemo, obrišemo in narežemo na kolobarje. Damo jih v ponev k zrezkom in vse skupaj pregrejemo. Omako po okusu še solimo in popramo.
Nasvet: Meso ostane sočnejše in mehkejše, če ga solimo šele po tem, ko je že pečeno.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se