Zdaj nam prija kislo in pikantno

Pikantna enolončnica brez mesa
Za 4 osebe
Priprava: 45 minut
Sestavine: 2 feferona, 3 stroki česna, 2 čebuli, 200 g korenja, 100 g pora, 200 g gomoljne zelene, 200 g brokolija, 100 g mlade sveže špinače, 3 žlice olivnega olja, 1 žlička kumine, 100 g rdeče leče, 1 žlica začimbne mešanice garam masala (koriander, kumina, črni poper, cimet, kardamom, komarček, klinčki, lovor), sol, poper, 2 lovorova lista, ½ limone, 4 žlice manj mastnega jogurta.
Priprava: Feferonoma odstranimo semena in ju sesekljamo. Česen in čebulo olupimo in sesekljamo. Korenje ostrgamo, por očistimo in oboje narežemo. Zeleno olupimo in narežemo na centimeter velike kocke. Brokoli razdelimo na cvetke in blanširamo 3 minute v slani vodi. Odcedimo in splaknemo z mrzlo vodo. Špinačo umijemo in odcedimo. Na olivnem olju popražimo feferone in česen. Dodamo kumino in začimbno mešanico garam masala, čebulo, korenje, por, zeleno in lečo. Zalijemo z litrom vode, zavremo, solimo in popramo. Dodamo lovor in kuhljamo 10–15 minut, da se leča zmehča. Četrtino zelenjave vzamemo iz lonca in juho ukašimo. Zelenjavo vrnemo v lonec, dodamo špinačo in brokoli in še enkrat zavremo. Začinimo z limoninim sokom in postrežemo z jogurtom.
Piščančja obara
Za 4 osebe
Priprava: 120 minut
Sestavine: 8 piščančjih krač, 2 žlici moke, sol, poper, 1 žlica olivnega olja, 2 velika pora, 250 g manjših korenčkov, 2 stroka česna, 2 žlički provansalske začimbne mešanice, 600 ml kokošje čiste juhe.
Priprava: Moki dodamo sol in poper in v tej mešanici povaljamo piščančje krače. Spečemo jih na olju. Por očistimo in narežemo. Korenje očistimo in pustimo celega. Česen olupimo in pretlačimo. Ko so pečene, v isti ponvi popražimo por in korenje. Po nekaj minutah dodamo krače, česen, začimbe. Zalijemo z juho, zavremo in posodo pokrijemo. Temperaturo znižamo in obaro kuhljamo poldrugo uro, da meso odstopi od kosti. Zadnje pol ure pokrov odkrijemo, da se obara zgosti. Postrežemo jo s kruhom, pirejem ali kuskusom.
Segedinski golaž
Za 6 oseb
Priprava: 120 minut
Sestavine: 800 g pustega svinjskega mesa, 300 g čebule, 2 stroka česna, 5 žlic olja, sol, 1 žlica mlete rdeče paprike, 1 žlica kumine, 3 žlice ajvarja, 850 g kislega zelja, 150 ml goveje jušne osnove, 1 šopek peteršilja, 150 g kisle smetane.
Priprava: Meso narežemo na koščke. Čebulo in česen olupimo in oboje sesekljamo. V loncu segrejemo olje in popečemo meso. Dodamo česen in čebulo, solimo, pokrijemo in dušimo do mehkega. Po mesu potresemo mleto papriko in kumino, odmerimo ajvar, premešamo in dodamo še kislo zelje. Golaž kuhamo v zaprti posodi pol ure, vmes večkrat premešamo. Zalijemo z juho in kuhljamo še 45 minut. Peteršilj splaknemo z mrzlo vodo, osušimo, osmukamo in sesekljamo. Dodamo ga kisli smetani, in ko segedin golaž naložimo v krožnike, v vsakega odmerimo tudi žlico smetane s peteršiljem.
Vroča paradižnikova juha
Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Sestavine: 2 čebuli, 1 rdeč feferon, 2 rdeči papriki, 2 žlici olivnega olja, 1 krompir, 1 velika konzerva pelatov, 250 m čiste zelenjavne juhe, sol, poper, tabasko, 4 rezine sira.
Priprava: Čebulo olupimo in sesekljamo. Feferonu in paprikama odstranimo semena in zelenjavo sesekljamo. V loncu segrejemo olje in popražimo čebulo, feferon in papriko. Krompir olupimo in nastrgamo. V lonec stresemo pelate in jih pretlačimo. Dodamo nastrgan krompir in zalijemo z juho. Zavremo in kuhljamo 15 minut. Juho ukašimo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo, dodamo nekaj kapljic tabaska. Juho postrežemo s sirom, ki smo ga izrezali v praznične motive s pomočjo modelčkov za piškote.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se