Vegetarijanski ražnjiči
Ideja za praznični jedilnik za ljubitelje brezmesne hrane.

Sestavine: 1 žlička kurkume + 1 žlička koriandra + 1 žlička koromača + 1 žlička kumine + 2 žlički svežega naribanega ingverja + 1 žlička rdeče sladke paprike + 2 ščepa soli + 250 g čičerikine moke + 50 g črne moke tip 1100 + malo vode + 2 rdeči papriki + 1 glava cvetače + 3 bučke + 1 jajčevec + po želji koščki dimljenega tofuja + palmova maščoba za cvrenje
Priprava: Naredimo testo za paniranje, tako da zmešamo suhe sestavine (čičerikina moka, moka tip 1100 in začimbe), nato pa dodamo vodo. Maso naredimo ravno prav gosto (podobno kot za palačinke). Poljubno narezano zelenjavo nabodemo na palčko za ražnjiče in vse skupaj pomočimo v maso za paniranje. Ražnjiče ocvremo v vroči palmovi maščobi. Pečene ražnjiče pokapljamo s svežim limoninim sokom in ponudimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se