© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vedno zanimiva rdeča pesa


K.K.
4. 9. 2018, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

k rdecapesa nadevana.jpg
Shutterstock
Nadevana rdeča pesa

Nadevana rdeča pesa

Za 4 osebe

Priprava in kuhanje: 80 minut

Sestavine: od 500 do 600 g enakomerno velikih rdečih pes * sol * poper * 250 g kuhanega riža * 80 g šunke * 2 žlički vloženega hrena * 1 žlička osmukanega timijana * 4 dl zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 100 g sira (npr. kamamberja).

Priprava: Neolupljene rdeče pese skuhamo v osoljeni vodi. Kuhane odcedimo, še tople olupimo. Ali pa kupimo že kuhano peso. Pese osušimo s papirnato brisačo, vodoravno jih prerežemo na polovice. Z žličko previdno izdolbemo polovice, da ostaneta dno in tanek rob. Izdolbeno sredico na drobno sesekljamo ter pomešamo s hrenom, šunko in rižem. Nadev, ki ga dobimo, pikantno začinimo s soljo, poprom in timijanom. Napolnimo izdolbene pese, preostali nadev pa pustimo počakati. V primerno široki kozici (da grejo vanjo vse pese v enojnem sloju) segrejemo 2 dl juhe in preostali timijan. Ko juha zavre, zložimo v kozico nadevane polovice pese. Na vsako peso položimo košček sira. Prilijemo še toliko juhe, da med kuhanjem ne bo povrela – ne sme segati čez peso. V pokriti kozici in na šibkem ognju kuhamo peso 20 minut. Postrežemo jo s kruhom.

Več v Zarji št.36, 4.9.2018


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.