Tri tehnike barvanja pirhov
Kako bomo pa letos barvali pirhe? Predstavljamo vam tri tehnike barvanja, ki se jih lahko loti vsak.

Pirhi s čebulnimi olupki malo drugače
Potrebujemo: sveža bela jajca, temne čebulne olupke, barvo za pirhe, tanke krpice ali gazo velikosti 17 x 17 cm, elastike, posodo z vodo, jajčni beljak, košček slanine.
Kako delamo:
Čebulne olupke zdrobimo.
V posodici pripravimo jajčni beljak in ga dobro premešamo. Jajce pomočimo v beljak in pustimo, da se odcedi, ali ga premažemo s čopičem. To storimo zato, da se bodo olupki prijeli.
Jajce povaljamo v čebulne olupke, ga položimo na krpico in dodamo še nekaj olupkov.
Krpico na enem mestu zavežemo skupaj, tako da naredimo nekakšen mošnjiček, in tesno zavežemo z elastiko.
Zavitke postavimo v lonec z vrelo vodo. Posoda ne sme biti prenatrpana, raje kuhajmo v več posodah, če imamo veliko jajc. Kuhajmo jih približno 30 minut in potem z žlico poberimo iz lonca.
Posebej v vroči vodi pripravimo barvo za pirhe. Mošnjičke povaljajmo v barvi za pirhe in položimo na rešetko. Pustimo, da se jajca ohladijo, nato jih lahko odvijemo.
Ko so pirhi suhi, jih spoliramo z oljem ali koščkom slanine, da se lepo bleščijo.
o tem, kako v nitko oblečemo pirhe in kako jih izdelamo s servietno tehniko, preberite v reviji Zarja št. 12., 22.3. 2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se