Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Testenine s fižolom


Katja Kmet
28. 9. 2012, 17.32
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za pripravo omake uporabimo sestavine, ki jih imamo v shrambi in hladilniku. Testenine lahko postavimo na mizo že po 30 minutah.

Testenine s fižolom

Za 2 osebi

Priprava: 10 minut


Kuhanje: 15 minut

Sestavine:
80 g mesnate prekajene mesnate slanine (pancete)
1 čebula
1 strok česna
2 žlici olivnega olja
2 žlički paradižnikove mezge
1 konzerva paradižnikov za pico (425 g vsebine)
180 g testenin (polžkov)
1 manjša konzerva belega fižola v zrnju (425 g vsebine)
3 žlice na grobo natrganih bazilikinih listov
2 žlici olivnega olja.

Priprava:

slanino narežemo na kockice, čebulo in česen na drobno sesekljamo. Razgrejemo ponev in pražimo slanino 4 minute, da se hrustljavo scvre. Dodamo 2 žlici olivnega olja, sesekljano čebulo in česen. Na blagem ognju pražimo in mešamo 2 minuti. Dodamo 2 žlički paradižnikove mezge, premešamo in na hitro prepražimo. Dodamo konzervo paradižnikov za pico (če so paradižniki celi, jih prej sesekljamo ali pa vzamemo konzervo paradižnikovih koščkov). Pustimo, da omaka zavre in jo kuhamo 7 minut, da se zgosti. Solimo, popramo in zaokrožimo okus s ščepcem sladkorja. Medtem v veliki kozici osoljenega kropa skuhamo testenine. Fižol iz konzerve damo na cedilo in ga oplaknemo. Stresemo ga v paradižnikovo omako, premešamo in pustimo, da prevre. Dodamo kuhane in odcejene testenine. Premešamo. Potresemo z natrganimi listki bazilike in pokapljamo z 2 žlicama olivnega olja. Ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.