© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Svinjska zarebrnica z zelenjavo


Jana
7. 9. 2015, 10.18
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Svinjske zarebrnice s paradižniki, papriko in poletnimi dišavnicami so še posebej sočne.

Svinjska zarebrnica z zelenjavo
Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: 500 g češnjevih paradižnikov * 2 čebuli * pol šopka žajblja * 1 rumena paprika * 4 svinjske zarebrnice (po 220 g vsaka) * sol * poper * mleta sladka paprika * 5 žlic olivnega olja * 1 žlica (vloženih) kaper * pol litra mleka * 150 g goste kisle smetane (creme fraiche) * 100 g instant polentnega zdroba * muškatov orešček.

Priprava: Paradižnike umijemo in prerežemo na polovice. Čebulo olupimo in prerežemo, nato jo narežemo na tanke krhlje. Žajbljeve liste grobo sesekljamo. Papriko očistimo semenja, narežemo jo na kockice. Zarebrnice oplaknemo, popivnamo s papirjem do suhega, nato jih solimo, popramo in začinimo z mleto sladko papriko. V veliki ponvi segrejemo 3 žlice olja. Zarebrnice opečemo z obeh strani. Zmanjšamo ogenj na najmanjšo stopnjo. K zarebrnicam damo čebulo, papriko, kapre in paradižnike. Solimo in popramo. Pražimo 15 minut v nepokriti ponvi. Zarebrnice od časa do časa obrnemo. Medtem pristavimo mleko, preostalo olje in kislo smetano. Ko tekočina zavre, vsujemo vanjo zdrob za polento in ga gladko razmešamo. Kuhamo po navodilu z vrečke. Polento solimo, popramo in začinimo z muškatnim oreščkom. Zarebrnicam primešamo sesekljane žajbljeve liste. Ponudimo s polento.

Nasvet: Svinjske zarebrnice s paradižniki, papriko in poletnimi dišavnicami so še posebej sočne. Hitro so pripravljene tako doma kot tudi na primer na počitnicah. Teknejo vroče, pa tudi ohlajene.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.