Sveže dišavnice, slastne jedi


K.K.
3. 4. 2018, 06.00
Deli članek

k_bulgur.jpg
Shutterstock

Še nekaj časa bo treba počakati, da bodo na vrtnih gredicah rasle sveže dišavnice. Ker pa si po dolgi zimi še kako želimo zelenih vitaminov, si pomagamo drugače: dišavnice gojimo kar na okenski polici ter jih sproti in izdatno dodajamo jedem. Hrana bo bogata z okusi in vitamini, zima pa bo kmalu samo še spomin.

Bulgur z grahom in dišavnimi zelišči

Za 4 osebe

Priprava: 5 minut

Kuhanje: 15 minut

Sestavine:200 g bulgurja * 175 g zamrznjenega graha; * za preliv in dodatek: 6 žlic oljčnega olja * 1 strok česna * sok 1 limone * pest na grobo sesekljanih začimbnih zelišč ( meta, peteršilj, drobnjak) * pest rukole.

Priprava:V osoljenem kropu kuhamo bulgur približno 15 minut (oziroma toliko časa, da je kuhan). Zadnje 3 minute kuhanja dodamo tudi zamrznjen grah. Medtem pripravimo preliv: zmešamo strti česen, olje, limonin sok, sol in poper. Bulgur in grah odcedimo ter nekoliko ohladimo. Primešamo sesekljane dišavne zeli in oprano, narezano rukolo. Prelijemo s česnovim solatnim prelivom, premešamo in postrežemo za prilogo k lahkim mesnim jedem, kot so na primer piščančji zrezki na žaru.

Več v Zarji št. 14, 3.4. 2018

cloud-rain

Trenutno

7 °C

Deževno

nedelja, 16. 3

Deževno

4 / 10 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-1 / 7 °C cloud-rain

torek, 18. 3

Jasno

-3 / 6 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.