Recept Ane Dežman: Slastna lososova lazanja s širokimi rezanci
Le redki vedo, da je odlična pevka Ana Dežman diplomirala iz teologije. Njena velika ljubezen je namreč opera, operno petje je študirala na akademiji za glasbo. Z lahkoto sicer zapoje v katerem koli žanru. Ana je zelo glasna tudi v kuhinji, kjer z veseljem pripravlja slastne dobrote za družino in prijatelje. Rada peče lazanjo, njena prav posebna specialiteta je lososova, ki jo napravi s širokimi rezanci. Tekst: ANDREJA COMINO

Sestavine
- 500 g širokih rezancev
- 400 g lososa
- malo ajvarja in paprike v prahu
- velika žlica kaper
- 7 češnjevih paradižnikov
- pol pesti sveže bazilike
- 1–2 mocareli

Priprava
1. V osoljeni vodi skuhajte rezance in jih odcedite.
2. V ponvi specite lososa, ki ste ga pred tem namazali z ajvarjem in ščepcem paprike. Obrnjen naj bo na stran s kožo, da se ta dobro zapeče.
3. Rezance namestite po pekaču (najboljši je manjši pravokotni, velik 20 x 30 centimetrov), po njih potresite razdrobljen file lososa, dodajte kapre, razpolovljene češnjeve paradižnike, nasekljano svežo baziliko in čez vse to še od eno do dve narezani mocareli.
4. Pecite v pečici, ogreti na 230 stopinjah Celzija, dvajset minut, da se vse lepo zapeče in sprime.
NAMIG
Pred peko lahko lazanjo polijete z razžvrkljanim jajcem in smetano, vendar je Ani ljubša brez jajca, samo s sirom.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 43, 24. oktober, 2023.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se