Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept Ane Dežman: Slastna lososova lazanja s širokimi rezanci


Andreja Comino
28. 10. 2023, 08.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Le redki vedo, da je odlična pevka Ana Dežman diplomirala iz teologije. Njena velika ljubezen je namreč opera, operno petje je študirala na akademiji za glasbo. Z lahkoto sicer zapoje v katerem koli žanru. Ana je zelo glasna tudi v kuhinji, kjer z veseljem pripravlja slastne dobrote za družino in prijatelje. Rada peče lazanjo, njena prav posebna specialiteta je lososova, ki jo napravi s širokimi rezanci. Tekst: ANDREJA COMINO

moj naj recept6.jpg
edit: Jana.si
Anina lazanja s širokimi rezanci

Sestavine

  • 500 g širokih rezancev
  • 400 g lososa
  • malo ajvarja in paprike v prahu
  • velika žlica kaper
  • 7 češnjevih paradižnikov
  • pol pesti sveže bazilike
  • 1–2 mocareli
moj naj recept foto valeria_aksakovaa on Freepik.jpg
Valeria Aksakova
Slastna lososova lazanja s širokimi rezanci

Priprava

1. V osoljeni vodi skuhajte rezance in jih odcedite.
2. V ponvi specite lososa, ki ste ga pred tem namazali z ajvarjem in ščepcem paprike. Obrnjen naj bo na stran s kožo, da se ta dobro zapeče.
3. Rezance namestite po pekaču (najboljši je manjši pravokotni, velik 20 x 30 centimetrov), po njih potresite razdrobljen file lososa, dodajte kapre, razpolovljene češnjeve paradižnike, nasekljano svežo baziliko in čez vse to še od eno do dve narezani mocareli.
4. Pecite v pečici, ogreti na 230 stopinjah Celzija, dvajset minut, da se vse lepo zapeče in sprime.

NAMIG

Pred peko lahko lazanjo polijete z razžvrkljanim jajcem in smetano, vendar je Ani ljubša brez jajca, samo s sirom.

 Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 43, 24. oktober, 2023.

nasl_Jana_43.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.