Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sesekljani zrezki s slanino


Jana
2. 3. 2010, 15.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Nenavaden recept z orehovimi jedrci!

Sesekljani zrezki s slanino

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine: 1 šopek peteršilja * 40 g orehovih jedrc * 500 g mešanega mletega mesa * sol * poper * 1 žlica olja * 1 žlica masla * 8 tankih rezin slanine (pancete) * 2 žlici narezanih kislih kumaric.

Priprava: Oplaknemo peteršilj in ga otresemo do suhega. Na drobno ga sesekljamo. Sesekljamo tudi orehova jedrca. Zmešamo mleto meso, peteršilj in orehe, solimo in popramo. Zgnetemo, da dobimo mesno testo. Iz zmesi oblikujemo 8 ploščatih zrezkov. V ponvi segrejemo maslo in olje. Na maščobi pečemo zrezke najprej z ene strani 4 minute, nato jih obrnemo, obložimo z rezinami slanine in pečemo še na drugi strani 4 minute. Obložimo z narezanimi kislimi kumaricami in ponudimo.

Nasvet: Za pripravo zrezkov iz mletega mesa navadno uporabimo 500 g mletega mesa in 1 jajce. Po želji dodamo še druge sestavine, po navadi 1 namočeno in iztisnjeno žemljo, lahko pa tudi skuto ali drobtine ali ovsene kosmiče, da je zmes rahlejša. Zrezke poljubno začinimo. Za prilogo največkrat ponudimo ocvrt krompirček in mešano solato.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.