© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Rajska sladica


Marjana Ogorevc Žgalin
25. 9. 2019, 22.42
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Jabolka, ta prepovedani sadež iz raja, ponujajo obilo možnosti za pripravo sladic. Tudi takšnih brez žita, točneje moke, kot je na primer pšenična, ki je prepovedano živilo za ljudi s celiakijo oziroma preobčutljivostjo za gluten. V hrustljavi zloženki je osnova kvinoja – brezglutensko žito z drobnimi zrni, ki tudi po kuhanju ohranijo čvrstost in imajo blag okus po oreščkih. Pripravila: M. O. Ž. Foto: Alpro

sladkih5 Jabolcni kolac.jpg
Zarja Jana
...

Jabolčna zloženka

Za 4 osebe:

Priprava: 25 minut

Sestavine: 130 g kvinoje, 1 žlička mletega cimeta, sol, 100 ml nesladkanega mandljevega mleka, 1 žlica na lističe narezanih mandljev, 2 jabolki, 130 g grškega jogurta, 4 žličke sladkorja v prahu.

Priprava: Kvinojo splaknemo z mrzlo vodo, potem pa kuhamo v pol litra mrzle vode. Vodo segrevamo do vrenja, nato posodo pokrijemo in kuhljamo še 15 minut, da se zrna napnejo ter vsrkajo vodo. Odstavimo z ognja, solimo in vmešamo cimet. Mandljevo mleko segrejemo posebej. Jabolka narežemo na koščke in rezine. V steklene kozarce naložimo plast kvinoje, koščke jabolk, jogurt, prelijemo s toplim mandljevim mlekom, na vrh naložimo rezine jabolk in mandljev, potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo še toplo.

***Zraven pride oglas! (menda..)***


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.