Prigrizki za poletne večere
Posedeti zvečer kje zunaj, ob kozarčku in drobnih prigrizkih – tudi to je del prijetne sprostitve. Recepti za štiri.

Jetrca z majaronom
Potrebujemo 800 g puranjih jetrc, moko, 10 strokov česna, pest majaronovih lističev, balzamični kis, olje in začimbe.
Jetrca zrežemo na pol centimetra debele trakove, jih oprašimo z moko in spečemo na olju, da porjavijo z vseh strani. Solimo, popramo in shranimo na toplo. Česen in majaron zmiksamo, dodamo pet žlic oljčnega olja in dve žlici kisa, dobro premešamo in prelijemo po jetrcih. Ponudimo s kruhom.
Frtalja s kozicami
Potrebujemo 6 jajc, 2 čebuli, 10 žlic moke, 200 g kuhanih kozic, šopek peteršilja, olje in začimbe.
Jajca stepemo, dodamo zmleto čebulo, zrezane kozice, moko, sesekljan peteršilj, sol in poper. Dobro premešamo in damo v hladilnik vsaj za dve uri. Potem z zajemalko zajemamo testo, ga zlijemo v naoljeno vročo ponev in spečemo z obeh strani. Frtalja naj bo debela približno pol centimetra. Narežemo na trikotnike in ponudimo toplo ali hladno.
Ocvrte oljke in žajbelj
Potrebujemo 25 zelenih in črnih oljk brez koščic, 40 velikih žajbljevih listov, moko, 2 jajci, malo mleka, 4 žlice sezama, skodelico drobtin in olje za cvrtje.
Oljke z nožkom za ribanje limone malce podrgnemo, da niso gladke, žajbljeve liste operemo in osušimo. Oboje povaljamo v moki, odvečno otresemo. Stepemo jajci z nekaj žlicami mleka, solimo. Drobtine pomešamo s sezamom. Oljke in liste namočimo najprej v jajca, nato povaljamo v drobtinah in ocvremo, ocvrte zložimo na vpojni papir, da popivna odvečno maščobo. Ponudimo jih tople ali hladne z okisano zelenjavo, narezkom in tatarsko omako.
Pikantne hruške
Potrebujemo 6 velikih zrelih, a še čvrstih hrušk, 200 ml kisle smetane, 50 ml majoneze, 1 žlico gorčice, žlico naribanega hrena in začimbe.
Hruške razpolovimo, odstranimo pečke in zrežemo na trimilimetrske rezine. Razporedimo jih po pladnju. Za omako vse sestavine pomešamo, solimo, malce popramo in stepemo. Hruške polijemo z omako. V hladilniku naj jed počiva dve uri. Zraven se poda pršut, sir ali pečen ribji file.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se