Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pečeni paradižniki z mocarelo


Katja Kmet
3. 5. 2013, 11.20
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprosta, zdrava in okusna hrana, ki je neločljivo povezana s prijetnim preživljanjem prostega časa.

Pečeni paradižniki z mocarelo

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Pečenje: 10 minut

Sestavine:


8 majhnih paradižnikov
sol
poper
250 g mocarele
od 5 do 6 žlic omake pesto z baziliko
aluminijeva folija 

Priprava:

Paradižnike umijemo, tam, kjer je pecelj, jim odrežemo pokrovčke. Z žličko izdolbemo notranjost. Paradižnike solimo in popramo. Mocarelo narežemo na 1 cm velike kocke in pomešamo z omako pesto. Naložimo v izdolbene paradižnike in pokrijemo z odrezanimi pokrovčki. Vsak paradižnik zavijemo v kos aluminijeve folije. Postavimo jih na razgreto rešetko žara in pečemo od 6 do 10 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.