© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Iz babičine shrambe: okusna krompirjeva zloženka


Metka McCully Žigon
23. 3. 2024, 04.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za spremembo, ko ne vemo več, kaj bi skuhali, in da se ne naveličamo krompirja. K okusnosti te jedi prispevajo klobase, ki jih kombiniramo z zelenjavo; sama najraje dodam ohrovt. Kdor ga ne mara, lahko namesto njega uporabi zamrznjeno špinačo, grah, por … Medtem ko se peče, pripravimo še veliko skledo solate in okusno kosilo ali večerja je nared.

babicina shramba.jpg
revija Jana
Okusna krompirjeva zloženka

Sestavine

·         8 srednje velikih krompirjev

·         1 čebula

·         1 par klobas

·         500 g ohrovta

·         1 jajce

·         4 žlice nastrganega sira

·         1 zavojček mocarele

·         sol, poper, olivno olje

Priprava
1. Krompir skuhamo in olupimo. Ohrovt očistimo, na grobo natrgamo, operemo in skuhamo, odcedimo.

2. V ponvi na malo olja prepražimo na grobo sesekljano čebulo, zraven damo meso klobase, brez ovoja. Vse skupaj pražimo 5 minut, po potrebi dodamo nekaj žlic vode. H klobasi v ponev dodamo še skuhan in odcejen ohrovt ter na majhnem ognju kuhamo še od 5 do 10 minut.

3. Olupljen krompir pretlačimo s tlačilko za krompir ali kar z vilicami. Posolimo, popopramo, dodamo riban sir, eno celo jajce in vse zmešamo v gladko zmes. Pekač obložimo s peki papirjem in po njem razporedimo pol krompirjeve zmesi. Ta naj bo približno 1 cm na debelo. Čez krompir razporedimo klobase in ohrovt. Mocarelo narežemo na tanke rezine in položimo čez vse. Pokrijemo s preostalo krompirjevo zmesjo. Zgornji del z vilicami ali lopatko poravnamo. Po želji potresemo še z nekaj žlicami ribanega sira. Pečemo na 180 stopinjah Celzija od 30 do 40 minut.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 12., 19. marec, 2024.

nasl_Jana_12.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.