Ohrovtovi zvitki s proseno kašo
Jana
24. 2. 2010, 15.09
Posodobljeno
Jed za vegetarijance!

-Sestavine za gratiniranje: 150 g tofuja + 150 g sojine smetane za kuhanje + noževa konica kurkume + 0,5 dl sojine omake
-Priprava: Liste ohrovta skuhamo v slani vreli vodi. Na hitro jih ohladimo. Skuhamo proseno kašo. V posodi na maščobi popražimo naribano jušno zelenjavo, čebulo in sejtan. Dušimo 10 minut. Nato dodamo že kuhano proseno kašo. S pripravljeno in ohlajeno maso napolnimo ohrovtove liste in jih zvijemo v zvitke.
Zložimo jih v namaščen pekač. Tofu, sojino smetano, kurkumo in sojino omako zmešamo s paličnim mešalnikom, da dobimo gladko maso. Prelijemo jo čez zvitke v pekaču in pečemo v pečici pri 180 stopinjah Celzija približno od 15 do 20 minut, da dobijo zlato rumeno skorjico.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se