Od znotraj obarvana jajca

Ne le jajčno lupino, tudi zunanji del beljaka lahko z rdečo peso ali kurkumo obarvamo rdeče ali rumeno, poleg tega pa presenetimo še z malo drugačnim okusom jajc. Takšna pobarvana in marinirana jajca lahko narezana dodamo v sendviče in solate ali jim izdolbemo rumenjak, ga zmešamo z majonezo, gorčico in raznimi dodatki ter jajca s to mešanico znova napolnimo. Za obarvana jajca v kozici zavremo skodelico belega kisa, dve žlici soli, dve žlici rjavega sladkorja in skodelico vode ter želeno naravno barvilo: to sta lahko dva drobno naribana manjša gomolja rdeče pese ali dve žlici kurkume v prahu. Ko zavre, tekočino odstranimo z ognja in z njo prelijemo olupljena trdo kuhana jajca, da so povsem potopljena. Najbolje je, da uporabimo kozarce za vlaganje, ki jih lahko zapremo. Ko se ohladijo, jih postavimo v hladilnik in pustimo jajca v tekočini stati čez noč ali še bolje nekaj dni. V hladilniku bodo ostala sveža do mesec dni.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se