Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Od znotraj obarvana jajca


S.E.
12. 4. 2017, 06.36
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 10:02
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

dom_in_gospodinjstvo_jajca.jpg
Shutterstock

Ne le jajčno lupino, tudi zunanji del beljaka lahko z rdečo peso ali kurkumo obarvamo rdeče ali rumeno, poleg tega pa presenetimo še z malo drugačnim okusom jajc. Takšna pobarvana in marinirana jajca lahko narezana dodamo v sendviče in solate ali jim izdolbemo rumenjak, ga zmešamo z majonezo, gorčico in raznimi dodatki ter jajca s to mešanico znova napolnimo. Za obarvana jajca v kozici zavremo skodelico belega kisa, dve žlici soli, dve žlici rjavega sladkorja in skodelico vode ter želeno naravno barvilo: to sta lahko dva drobno naribana manjša gomolja rdeče pese ali dve žlici kurkume v prahu. Ko zavre, tekočino odstranimo z ognja in z njo prelijemo olupljena trdo kuhana jajca, da so povsem potopljena. Najbolje je, da uporabimo kozarce za vlaganje, ki jih lahko zapremo. Ko se ohladijo, jih postavimo v hladilnik in pustimo jajca v tekočini stati čez noč ali še bolje nekaj dni. V hladilniku bodo ostala sveža do mesec dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.