Ocvrta cvetača
Ponudimo še vroče s krompirjevim pirejem in z zeleno solato.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Kuhanje: 10 minut
Sestavine: 1 cvetača (1 kg) * 100 g moke * 1 jajce * 1 kozarec mleka * paradižnikova omaka (lahko domača, lahko tudi kupljena) * bazilika * olje za cvrenje * sol.
Priprava: Cvetačo očistimo in razdelimo na manjše cvetke, te pa oplaknemo in damo za nekaj minut v kozico z vrelo osoljeno vodo, da se napol skuhajo. Dobro odcedimo. V skledi razžvrkljamo jajce, moko in mleko, da dobimo gladko zmes. Prilijemo toliko vode, da dobimo gosto tekoče testo. V globoki ponvi za cvrenje segrejemo olje. Cvetove cvetače pomočimo v testo in damo na vroče olje, da se z vseh strani zlato ocvrejo. Delamo po porcijah. Ocvrte cvetove sproti polagamo na plast papirnatih brisač, da odteče odvečna maščoba. Ocvrto cvetačo zložimo na pladenj. Pogrejemo paradižnikovo omako in jo odišavimo z baziliko. Ponudimo jo k ocvrti cvetači.
Nasvet: Iz kuhane cvetače lahko pripravimo tudi ocvrte zelenjavne zrezke. Cvetačo (1 kg) očistimo, razdelimo na cvetke in kuhamo v osoljenem kropu 10 minut. Dobro odcedimo in damo v kozico skupaj s 30 g masla. Popražimo, da se cvetača osuši, ne sme pa se zapeči. Pustimo, da se ohladi, nato jo pretlačimo v skledo. Dodamo 1 jajce, 40 g naribanega parmezana, drobno sesekljan peteršilj in nariban muškatov orešček. Solimo, popramo in dobro premešamo. Dodamo toliko drobtin, da dobimo gosto, primerno čvrsto zmes. Zmes zajemamo z žlico in oblikujemo okrogle zrezke. Povaljamo jih v moki, v stepenem jajcu in drobtinah ter ocvremo na vročem olju.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se