Ocvirkovka
Odlična potica poleg ocvirkov vsebuje tudi timijan in brinove jagode za izboljševanje prebave.

Sestavine: testo naredimo iz 1/2 kg bele in 1/2 kg polnovredne moke ter kvasnega nastavka iz 20 g kvasa, decilitra mleka in žlice sladkorja. Potrebujemo še sol, nekaj brinovih jagod, velik šop svežih timijanovh lističev in 1/2 kg ocvirkov.
Priprava: Vzhajano testo razvaljamo, nanj vlijemo rahlo segrete ocvirke z nekaj zabele, potresemo s sesekljanimi brinovimi jagodami in timijanom. Testo zavijemo kot potico, postavimo na papir za peko, prešpikamo testo, pustimo vzhajati in po želji testo še premažemo z rumenjakom. Pečemo 3/4 ure pri temperaturi 180 stopinj.
Posebnost so timijan in brinove jagode. Timijan ali vrtna materina dušica izboljšuje prebavo »težkih jedi«, zlasti svinjine. Omogoča izločanje strupenih snovi, krepi želodec in črevesje. Brinove jagode vsebujejo nenasičene maščobne kisline in izboljšujejo presnovne procese, izkoristljivost hranil in preprečujejo žarkost holesterola. Učinkujejo razstrupljevalno in vežejo maščobe že v črevesju.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se