Najljubši recept Urše Drofenik: Božični piškoti
Pri modni oblikovalki Urši Drofenik za božič omamno diši iz pečice. Pečejo se čokoladni »kukiji«, pregrešno dobri in puhasti mafini, seveda pa ne gre niti brez klasike – božičnih piškotov, katerih obvezna sestavina so cimet in klinčki.

Sestavine
300 g moke (pirina ali bela)
100 g mletih mandljev
100 g (veganske) margarine
40 g nerafiniranega trsnega sladkorja
2 vaniljeva sladkorja
80 ml mandljevega mleka
1/2 čajne žličke cimeta
2 noževi konici mletih klinčkov

Priprava
1. Zmešamo moko, mandlje, sladkor, vaniljev sladkor in začimbe. Potem dodamo stopljeno margarino in mandljevo mleko. Dobro pregnetemo in oblikujemo v kroglo. Damo počivat vsaj za eno uro v hladilnik.
2. Potem pomokamo delovno površino, razvaljamo testo in z modelčki izrežemo poljubne oblike.
3. Piškote položimo na pekač s peki papirjem in pečemo 10–15 min na 180 stopinj. Ko so pečeni in se ohladijo, jih lahko poljubno premažemo s stopljeno čokolado in okrasimo z mandlji.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, 51, 18. december, 2023.


Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se