© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Najljubši recept Urše Drofenik: Božični piškoti


Lara Jelen
23. 12. 2023, 05.30
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pri modni oblikovalki Urši Drofenik za božič omamno diši iz pečice. Pečejo se čokoladni »kukiji«, pregrešno dobri in puhasti mafini, seveda pa ne gre niti brez klasike – božičnih piškotov, katerih obvezna sestavina so cimet in klinčki.

božični-piškoti
revija Jana
Božični piškoti

Sestavine

300 g moke (pirina ali bela) 

100 g mletih mandljev

100 g (veganske) margarine

40 g nerafiniranega trsnega sladkorja 

2 vaniljeva sladkorja 

80 ml mandljevega mleka

1/2 čajne žličke cimeta

2 noževi konici mletih klinčkov

božični-piškoti
revija Jana
Božični piškoti

Priprava

1. Zmešamo moko, mandlje, sladkor, vaniljev sladkor in začimbe. Potem dodamo stopljeno margarino in mandljevo mleko. Dobro pregnetemo in oblikujemo v kroglo. Damo počivat vsaj za eno uro v hladilnik. 

2. Potem pomokamo delovno površino, razvaljamo testo in z modelčki izrežemo poljubne oblike.

3. Piškote položimo na pekač s peki papirjem in pečemo 10–15 min na 180 stopinj. Ko so pečeni in se ohladijo, jih lahko poljubno premažemo s stopljeno čokolado in okrasimo z mandlji.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  51, 18. december, 2023.

božični-piškoti
revija Jana
Urša Drofenik, modna oblikovalka
Naslovka_51.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.