© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nabodala z mesnimi kroglicami


Jana
11. 6. 2010, 10.05
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Čas je za poletni piknik!

Nabodala z mesnimi kroglicami

Za 6 oseb
Priprava: 25 minut
Pečenje: 10 do 15 minut

Sestavine: 60 g bulgurja (delno kuhana, sušena in na grobo mleta pšenica) *2 čebuli * 2 stroka česna * 800 g mlete govedine * 2 jajci * sol * na grobo mlet poper * 1 žlička mletega kumina * pol žličke mletega koriandra * za noževo konico mletega cimeta * 1 žlička olja.

Priprava: Bulgur prelijemo z 2,5 dl vroče vode in pustimo stati, da se napije. Čebulo in česen olupimo. Čebulo na drobno sesekljamo, česen stremo. Zmešamo mleto meso, čebulo, česen, jajci, pol žličke soli in vse dišave ter začimbe. Pregnetemo, da dobimo mesno testo. Bulgur iztisnemo, dodamo mesnemu testu in dobro pregnetemo. Iz testa oblikujemo mesne kroglice ali podolgovate svaljke (12 svaljkov, dolgih 15 cm). Nataknemo jih na lesene paličice in namažemo z oljem. Pečemo 10 minut na razgretem žaru in med pečenjem obračamo.

Nasvet: Mesne kroglice lahko spečemo tudi v teflonski ponvi na štedilniku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.