Lomo saltado - perujska poslastica
Lomo saltado je najbolj priljubljena perujska mesna jed, narejena iz najbolj sočne govedine.

(za 4 osebe)
Sestavine: ½ kg ledvične pečenke + 2 srednje veliki rdeči čebuli, narezani na ne pretanke kolobarje + 2 zrela paradižnika, narezanega na koščke + 2 stroka česna + ščepec pekoče paprike v prahu (po želji) + žlica vinskega kisa + sol + poper + ščepec kumine v prahu + dve vejici nasekljanega peteršilja + 20 dag dolgozrnatega riža + 8 krompirjev.
Priprava: Meso narežemo na trakove in ga začinimo s kumino, česnom, pekočo papriko in kisom. Pustimo stati 30 minut. Medtem pripravimo ocvrt krompirček, ga postavimo na toplo (v pečico) in začnemo kuhati riž. Na zelo vročem ognju v ponvi z debelim dnom ali v voku popečemo meso, ga po treh do štirih minutah vzamemo ven in na istem olju samo dve minuti pražimo čebulo in paradižnik, dokler nista hrustljava ter ne povsem zmehčana. Solimo in popramo, dodamo spečeno meso in svež peteršilj ter rahlo zmešamo.
Riž postrežemo na sredini krožnika in ga na eni strani obložimo z ocvrtim krompirčkom, na drugi pa z mesom.
Nasvet: Da je meso v čebulni in paradižnikovi omaki mehko in sočno, ga opečemo zelo na hitro in na vročem ognju. Seveda pa mora biti meso čim mlajšega goveda.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se