Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Lomo saltado - perujska poslastica


Jana
10. 9. 2009, 10.30
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Lomo saltado je najbolj priljubljena perujska mesna jed, narejena iz najbolj sočne govedine.

Lomo saltado - perujska poslastica

(za 4 osebe)

Sestavine: ½ kg ledvične pečenke + 2 srednje veliki rdeči čebuli, narezani na ne pretanke kolobarje + 2 zrela paradižnika, narezanega na koščke + 2 stroka česna + ščepec pekoče paprike v prahu (po želji) + žlica vinskega kisa + sol + poper + ščepec kumine v prahu + dve vejici nasekljanega peteršilja + 20 dag dolgozrnatega riža + 8 krompirjev.

Priprava: Meso narežemo na trakove in ga začinimo s kumino, česnom, pekočo papriko in kisom. Pustimo stati 30 minut. Medtem pripravimo ocvrt krompirček, ga postavimo na toplo (v pečico) in začnemo kuhati riž. Na zelo vročem ognju v ponvi z debelim dnom ali v voku popečemo meso, ga po treh do štirih minutah vzamemo ven in na istem olju samo dve minuti pražimo čebulo in paradižnik, dokler nista hrustljava ter ne povsem zmehčana. Solimo in popramo, dodamo spečeno meso in svež peteršilj ter rahlo zmešamo.
Riž postrežemo na sredini krožnika in ga na eni strani obložimo z ocvrtim krompirčkom, na drugi pa z mesom.
Nasvet: Da je  meso v čebulni in paradižnikovi omaki mehko in sočno, ga opečemo zelo na hitro in na vročem ognju. Seveda pa mora biti meso čim mlajšega goveda.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.