Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Kuhamo in pečemo s sirom


K.K.
6. 2. 2018, 06.29
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

k_pikantni_cesarski_prazenec.jpg
Shutterstock

Pikantni cesarski praženec s sirom

Za 2 osebi

Priprava in kuhanje: 45 minut

Sestavine:100 g sira (zbrinc, čedar ali ovčji sir) * šopek peteršilja * 4 jajca * 100 g moke * sol * poper * muškatni orešček * 2,5 dl mleka * 1 žlička sladkorja * 4 žlice olja * 1,5 žlice masla.

Priprava:Sir narežemo na kockice ali pa ga na grobo naribamo. Peteršiljeve listke osmukamo in sesekljamo. Ubijemo jajca in ločimo rumenjake od beljakov. V skledi razžvrkljamo rumenjake, mleko, moko, malo soli in popra ter muškatni orešček, da dobimo gladko testo. Iz beljakov in ščepca soli stepemo trd sneg, med stepanjem vsipamo vanj sladkor. Tretjino trdega snega zamešamo v pripravljeno testo. Nato primešamo še preostali sneg, 75 g sira in dve tretjini sesekljanega peteršilja. Pečico ogrejemo na 180 stopinj. V ponvi s premerom 28 cm (in z nepregornim ročajem) segrejemo 1 žlico masla in 1 žlico olja. Na maščobo zlijemo testo. Na štedilniku pečemo testo na zmernem ognju od 3 do 4 minute. Nato prestavimo ponev v ogreto pečico in pečemo na srednji rešetki še 12 minut. Pečen praženec vzamemo iz pečice, z dvema lopatkama ga natrgamo na večje kose. Dodamo preostalo maslo, postavimo ponev spet na štedilnik in na zmernem ognju praženec na hitro popečemo. Potresemo ga s preostalim sirom in peteršiljem ter postrežemo z zeleno solato.

cloud-rain

Trenutno

10 °C

Deževno

sobota, 15. 3

Deževno

6 / 9 °C cloud-rain

nedelja, 16. 3

Deževno

4 / 11 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-1 / 8 °C cloud-rain

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.