Krompirček s smetano
Vsakdanja jed, ki vedno znova navduši.

Priprava: 25 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 100 g izluščenega mladega graha * 1,2 kg krompirja * sol * 150 g kuhane šunke * 100 g parmezana * šopek bazilike * 1 do 2 žlici masla * 2 dl mleka * 200 g sladke smetane * 200 g goste kisle smetane * limonin sok * poper * nariban muškatov orešček.
Priprava: Krompirje temeljito skrtačimo pod tekočo vodo. Pristavimo jih s toliko osoljene vode, da so pokriti in jih skuhamo (25 minut). Medtem narežemo šunko na 1 cm velike kocke, naribamo parmezan in narežemo bazilikine listke na tanke pramene. V kozici segrejemo maslo, popražimo šunko in jo zalijemo z mlekom ter sladko smetano. Dodamo izluščeni sveži grah in kuhamo 10 minut. Primešamo 80 g parmezana in kislo smetano. Kuhane krompirje odcedimo, olupimo in narežemo na polovice ali četrtine. Damo jih v smetanovo omako in pregrejemo. Primešamo narezano baziliko. Začinimo z limoninim sokom, solimo, popramo, dodamo muškatov orešček. Potresemo s preostalim parmezanom in z listki bazilike ter ponudimo.
Nasvet: Če kupimo grah v strokih, ga zadostuje 250 g. Če pa uporabimo globoko zamrznjenega, naj ga bo 100 g. Zamrznjeni grah stresemo v omako šele takrat, ko dodamo narezan krompir.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se