© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Koromač na žaru


Jana
6. 8. 2009, 13.35
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Koromač je preprost za pripravo, zdrav in okusen.

Koromač na žaru

Sestavine: 3 gomolji koromača + olivno olje + sol + rožmarin + olive + 3 bučke + 3 očiščene paprike + olive.
Priprava: Koromač umijemo, osušimo in prerežemo na pol ali četrtine. Odlično se poda k pečeni perutnini. Zadostuje že, da ga popečemo, začinimo z olivnim oljem in poprom ter dodamo k drugi na žaru pečeni zelenjavi. V tej obliki je koromač tudi odlična hladna predjed, ki jo lahko ponudimo z različnimi siri, olivami in začimbami. Podobno kot na žaru lahko koromač pripravimo v pečici, kjer ga z vključenim žarom pečemo približno dvajset minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.