© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Ko krožniki ozelenijo


Lara Jelen
11. 4. 2024, 06.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Pomlad nam ponuja ogromno dobrega, svežega, ravnokar zraslega in okusnega. Z razlogom. To je hrana, ki naše telo prebudi iz zimskega spanja. Škoda bi bilo zamuditi šparglje, čemaž in vse drugo, kar nam je na voljo le kratek čas. Tekst: L. J. Foto: PROFIMEDIA

k zeleni kroznik1 profimedia-0174691730.jpg
Profimedia
Tunine kroglice in špageti s čemaževim pestom

Tunine kroglice in špageti s čemaževim pestom

Sestavine

  • 2 konzervi tune (180 g)
  • 1 majhna čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 žlička polnomastne gorčice
  • 2 jajci
  • sol
  • mlet črni poper
  • drobtine za zgostitev
  • olje za cvrtje
  • 400 g špagetov

čemažev pesto z grahom

  • 100 g čemaža
  • 200 g graha
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g orehov
  • 80 ml oljčnega olja
  • 1 limona

Priprava

1. Tuno odcedite in stresite v skledo. Dodajte na drobno sesekljano čebulo, 1 strok česna, gorčico, jajce, sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte in zgostite z drobtinami, toliko, da boste lahko oblikovali kroglice.
2. Kuhan grah (lahko uporabite kar tistega iz konzerve) in čemaž v mešalniku zmešajte s strokom česna, parmezanom, oljčnim oljem in orehi. Pesto začinite s soljo, poprom in limoninim sokom.
3. Iz tunine oblikujte kroglice. V vročem olju jih ocvrite, da se z vseh strani zlato obarvajo.
4. Špagete skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in zmešajte s pestom. Na krožniku jih obložite s tuninimi kroglicami.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 15., 9. april, 2024.

01_Jana_15.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.