Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Juha iz bučk


Jana
29. 7. 2011, 13.27
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izkoristite izobilje bučk v vrtovih.

Juha iz bučk

Za 4 osebe
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 25 minut

Sestavine: 1 kg bučk * 2 dl perutninske juhe ali jušne osnove * 8 žličk kisle smetane * 1 liter vode * 60 g smetanovega sirčka.

Priprava: Bučke umijemo in neolupljene narežemo na debela kolesca. Pristavimo vodo, da zavre. Prilijemo perutninsko jušno osnovo, dodamo bučke in kuhamo, da počasi vre, 25 minut. Odstavimo. Primešamo smetanov sirček in sesekljamo s paličnim mešalnikom, da se sirček razpusti ter je juha kremasto gladka. Pustimo, da še enkrat na hitro zavre. Juho po okusu začinimo in ponudimo s kislo smetano.

Nasvet: Po želji postrežemo k juhi na maslu opečene kocke  belega kruha.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.