Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jesenska solata z bučo


Jana
20. 10. 2009, 13.16
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

K jesenski solati postrežemo z ocvrtim sirom, na primer camembertom, ali pa z na žaru pečenim mladim sirom.

Jesenska solata z bučo

Za 4 osebe
Priprava: 35 minut

Sestavine: 300 g kodraste endivije * 100 g motovilca * 1 kuhana rdeča pesa * 250 g buče hokaido * 1 hruška viljamovka * 1 limona * 200 g jogurta * 4 žlice sončničnega olja * sol * poper * ščep sladkorja * 3 vejice pehtrana * 3 žlice sesekljanih orehovih jedrc.

Priprava: Endivijo očistimo, operemo, odcedimo in natrgamo na primerno velike koščke. Motovilec očistimo, operemo in dobro odcedimo. Kuhano rdečo peso olupimo, narežemo na rezine in nato na paličice. Bučo operemo, očistimo semenja in jo z lupilnim nožkom za krompir nastrgamo na tanke rezine. Vse sestavine damo v skledo in jih premešamo. Hruško narežemo na četrtine, peščišče odstranimo. Četrtine narežemo na tanke lističe in jih takoj pokapljamo s sokom pol limone, da ne potemnijo. Dodamo solatnim sestavinam v skledi. V manjši skledi zmešamo 3 žlice limoninega soka, jogurt, sol, poper in malo sladkorja. Med mešanjem v tankem curku prilijemo olje. Dobimo solatni preliv. Osmukamo pehtranove lističe, jih sesekljamo in zamešamo v solatni preliv. S prelivom zabelimo solato v skledi. Premešamo in potresemo s sesekljanimi orehi. Ponudimo s svežim ali z opečenim kruhom.

Nasvet: Solata je še posebno privlačnega videza, če jo namesto v skledi postrežemo v izvotljeni buči, lahko tudi v več manjših izvotljenih bučah.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.