© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jagnječje zarebrnice na žaru


Jana
10. 12. 2010, 14.22
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za gurmanske mesoljubce.

Jagnječje zarebrnice na žaru
Za 4 osebe
Priprava: 20 min
Pečenje: 10 min
Sestavine: 8 jagnječjih zarebrnic + 4 žlice olivnega olja + ščepec mletega rožmarina + ščepec soli ali solnega cveta + sol + poper  + košček masla.
Priprava: V skodelici zmešamo olje in rožmarin ter z mešanico namažemo zrezke. Na sobni temperaturi pustimo 15 minut, da se olje vpije v meso. Pripravimo žar ali pa v ponvi segrejemo olje. Zrezke pečemo na zelo vročem ognju na vsaki strani največ 5 minut. Čisto na koncu meso posolimo in popramo.
Zrezke prelijte s sokom od pečenja in dodajte še koščke masla.
Nasvet: Če ne marate manj pečenega mesa, pecite zarebrnice nekaj minut dlje.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.