Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jabolčne tortice


Jana
2. 4. 2010, 09.58
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Preprost recept, slastna tortica!

Jabolčne tortice

Za 12 kosov
Priprava: 45 minut
Pečenje: 20 minut

Sestavine: za testo: 3 srednje velika jabolka * 50 g masla * 85 g rjavega sladkorja * 1 jajce * 175 g moke * 2 žlički pecilnega praška * pol žličke jedilne sode; * drobtine za posip: 50 g moke * 50 g rjavega sladkorja * 2 žlici masla * četrt žličke cimeta; * poleg tega: 1 dl sladke smetane * 1 žlica sladkorja v prahu.

Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jabolka olupimo, očistimo peščišč in narežemo na majhne koščke. Z zelo malo vode jih dušimo v kozici, da se zmehčajo. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi modelčki. Najprej pripravimo drobtine za posip: zmešamo moko, rjavi sladkor, cimet in koščke masla. Zdrobimo med prsti, da dobimo srednje debele drobtine. Penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce in gladko razmešamo. Na vrh presejemo mešanico moke, pecilnega praška in sode. Premešamo. Dodamo dušena jabolka in zmešamo v testo. S testom napolnimo papirnate modelčke v pekaču (le do polovice). Na vrh damo drobtine za posip in jih nekoliko pritisnemo v testo. Pekač damo v pečico in tortice pečemo 20 minut. Preložimo jih na rešetkast podstavek in pustimo, da se ohladijo. Stepemo sladko smetano in jo osladimo s sladkorjem v prahu. Na vrh vsake tortice nabrizgamo kupček sladke smetane.

Nasvet: V testo lahko zamešamo tudi nekaj rozin in sesekljanih orehovih jedrc, da so tortice še polnejšega okusa.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.