Jabolčne tortice
Preprost recept, slastna tortica!

Za 12 kosov
Priprava: 45 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: za testo: 3 srednje velika jabolka * 50 g masla * 85 g rjavega sladkorja * 1 jajce * 175 g moke * 2 žlički pecilnega praška * pol žličke jedilne sode; * drobtine za posip: 50 g moke * 50 g rjavega sladkorja * 2 žlici masla * četrt žličke cimeta; * poleg tega: 1 dl sladke smetane * 1 žlica sladkorja v prahu.
Priprava: Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Jabolka olupimo, očistimo peščišč in narežemo na majhne koščke. Z zelo malo vode jih dušimo v kozici, da se zmehčajo. Vdolbine pekača za mafine obložimo s papirnatimi modelčki. Najprej pripravimo drobtine za posip: zmešamo moko, rjavi sladkor, cimet in koščke masla. Zdrobimo med prsti, da dobimo srednje debele drobtine. Penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce in gladko razmešamo. Na vrh presejemo mešanico moke, pecilnega praška in sode. Premešamo. Dodamo dušena jabolka in zmešamo v testo. S testom napolnimo papirnate modelčke v pekaču (le do polovice). Na vrh damo drobtine za posip in jih nekoliko pritisnemo v testo. Pekač damo v pečico in tortice pečemo 20 minut. Preložimo jih na rešetkast podstavek in pustimo, da se ohladijo. Stepemo sladko smetano in jo osladimo s sladkorjem v prahu. Na vrh vsake tortice nabrizgamo kupček sladke smetane.
Nasvet: V testo lahko zamešamo tudi nekaj rozin in sesekljanih orehovih jedrc, da so tortice še polnejšega okusa.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se