© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Iščemo najboljšo regratovo solato med znanimi Slovenkami in Slovenci


Lara Jelen
29. 3. 2016, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Spet je napočil čas regratomanije, avtohtone dejavnosti večine Slovenk in Slovencev. Nabiranje tega najbolj priljubljenega plevela je mnogo več kot le nabiranje, je užitek in prav posebna vrsta meditacije. No, njegovo čiščenje morda malo manj, ampak polna skleda te dobrote odtehta tudi to. Preverili smo, kakšen odnos imajo do regrata nekateri znani Slovenci in kako si ga najraje pripravijo.

regrat_tanja ribic (2).jpg
Facebook

Oriana ga obožuje s krompirjem, toplim kisom in ocvirki.  

Pri Tanji Ribič doma ga jedo z običajnim in sladkim krompirjem, jajci, popečenimi semeni, tremi vrstami olja in limoninim sokom, mama pa ji ga pošlje kar v kuverti po pošti.

Našli smo celo »čudaka«, ki regrata ne je! To je Samuel Lucas. Najbrž sta vzrok za to bližina Italije in večletna (delovna) odsotnost iz Slovenije.

Skrivnost Tinkare Kovač, srečnice, ki regrat nabira kar pred svojo hišo: v mehko kuhana jajčka, olivno olje in balzamični kis.

Jernej Kuntner ima rad kuhanega na pari in pokapanega z oljčnim oljem. Pravi, da ga regrat oživlja!

Maja Martina bi ga, s krompirjem, jajčkom, popečeno slanino ali pršutom, oreščki, česnom in bučnim oljem, jedla vsak dan.

Več v Zarji št. 13, 29. 3. 2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.