Iščemo najboljšo regratovo solato med znanimi Slovenkami in Slovenci
Spet je napočil čas regratomanije, avtohtone dejavnosti večine Slovenk in Slovencev. Nabiranje tega najbolj priljubljenega plevela je mnogo več kot le nabiranje, je užitek in prav posebna vrsta meditacije. No, njegovo čiščenje morda malo manj, ampak polna skleda te dobrote odtehta tudi to. Preverili smo, kakšen odnos imajo do regrata nekateri znani Slovenci in kako si ga najraje pripravijo.

Oriana ga obožuje s krompirjem, toplim kisom in ocvirki.
Pri Tanji Ribič doma ga jedo z običajnim in sladkim krompirjem, jajci, popečenimi semeni, tremi vrstami olja in limoninim sokom, mama pa ji ga pošlje kar v kuverti po pošti.
Našli smo celo »čudaka«, ki regrata ne je! To je Samuel Lucas. Najbrž sta vzrok za to bližina Italije in večletna (delovna) odsotnost iz Slovenije.
Skrivnost Tinkare Kovač, srečnice, ki regrat nabira kar pred svojo hišo: v mehko kuhana jajčka, olivno olje in balzamični kis.
Jernej Kuntner ima rad kuhanega na pari in pokapanega z oljčnim oljem. Pravi, da ga regrat oživlja!
Maja Martina bi ga, s krompirjem, jajčkom, popečeno slanino ali pršutom, oreščki, česnom in bučnim oljem, jedla vsak dan.
Več v Zarji št. 13, 29. 3. 2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se