Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Enolončnica s kašo


Jana
9. 3. 2011, 15.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zdravo, okusno in ne preveč mesnato.

Enolončnica s kašo


Sestavine: 1 kg kislega zelja + 300 g svinjskega flama ali vrata + 50 g olja + 150 g čebule + 120 g prosene kaše + sol + poper + lovor + kumina.

Priprava: Kislo zelje kuhamo v 1,5 litra osoljene vode, dodamo lovor in kumino. Meso narežemo na koščke in ga damo na svetlo prepraženo čebulo. Dušimo do mehkega in po malem prilivamo vročo vodo. V skoraj mehko zelje zakuhamo oplaknjeno kašo, dodamo dušeno meso in na majhnem ognju kuhamo še 20 minut. Začinimo in po okusu dosolimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.