Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Darila iz domače kuhinje


Marjana Ogorevc Žgalin
11. 12. 2018, 07.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Naj bo sladko ali slano, pripravljeno z ljubeznijo in prevezano s pentljico, bo vedno našlo pot skozi želodec do srca.

hrana darilo pesto.jpg
Dreamstime
Pesto

Pesto rdeče pese

Za 4 kozarčke (po 170 ml)

Priprava: 15 minut

Sestavine: 50 g orehovih jedrc, 2 stroka česna, 500 g gomoljev rdeče pese (surove ali kuhane), 3 žlice olivnega olja, 1,5 žlice pikantne mešanice začimb (rdeča paprika, česen, origano, kurkuma, kajenski poper, koriander, dimljeni mleti čili, mleta kumina, mlete nageljnove žbice, piment, nastrgan muškatni orešček), sol.

Priprava: V ponvi brez maščobe popražimo orehova jedrca. Česen olupimo in sesekljamo. Rdečo peso olupimo, narežemo na koščke in zmeljemo z mešalnikom. Dodamo orehe in česen ter vse skupaj ukašimo. Prilijemo olje in dodamo začimbe (čebulo in česen v prahu, mleto rdečo papriko, baziliko, origano, timijan, rožmarin), solimo. Pesto napolnimo v kozarčke in jih hranimo v hladilniku.

Več v Zarji št.50, 11.12.2018 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.