Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Brancin s koromačem v pečici


Jana
8. 8. 2011, 15.12
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Recept iz Casa del Sal, Parecag.

Brancin s koromačem v pečici

Sestavine: 4 brancine po 300–400 g * 0,05 l semenskega olja * 0,05 l olivnega olja * 4 srednje veliki krompirji * 1 koromač * sol * 0,1 l malvazije.

Priprava: Brancine očistimo in oplaknemo. Na dno pekača zložimo malo koromača. Brancine ob strani zarežemo,  jih tam nasolimo, pa tudi v trebušni votlini, kamor dodamo majhno vejico koromača. Zložimo v pekač in po ribah polijemo navadno olje. Olupljen in na kocke narezan krompir osolimo  ter dodamo v pekač. Pečemo pri 180 C° 25–30 minut.
Po 20–25 minutah  zalijemo z malvazijo. Serviramo na ogrete krožnike in okrasimo s koromačem.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.