Artičoke po tržaško
Jana
5. 3. 2010, 08.34
Posodobljeno
Zdrave, posebnega okusa, preproste za pripravo in zanimive po videzu.

Sestavine: 4 artičoke + 4 žlice drobtin + 4 stroki česna + olivno olje + nekaj ščepcev soli.
Priprava: Za vsako artičoko potrebujemo veliko žlico krušnih drobtin in strok česna ter ščepec soli. Nadevu lahko dodamo tudi riban parmezan, ki omili značilen okus artičok. Artičoke skuhamo (po navodilih zgoraj), odcedimo in položimo na kuhinjsko desko, nato pa jim previdno razpiramo liste. Mednje z žličko stresamo nadev, ki se ujame med liste.
Nato polnjene artičoke preložimo v posodo, ki naj bo velika toliko, da se ne bodo premikale. Pokapljamo jih z olivnim oljem in do polovice zalijemo z nekoliko soljeno vodo. V pokriti posodi jih dušimo od 20 do 30 minut.
Pripravljene artičoke jemo tako, da najprej odstranimo zunanje liste, ki so nekoliko trši, in z njih postrgamo svetlejši del ter okusni nadev. Nato pa se kot prava kuharska čarovnija odpre srednji svetlo zeleni mehki del popka, ki je prijetnega okusa.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Prijava
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se