Zrezki s papriko
Najbolj primerna je teletina ali svinjina.

Za 4 osebe
Priprava: 15 minut
Pečenje: 15 minut
Sestavine: 4 telečji ali svinjski zrezki (po 150 g vsak) * sveže mlet poper * 2,5 žlice mlete sladke paprike * 2 žlici moke * 1 žlica masti (ali masla in olja) * sol * 1 čebula * osminka litra mesne juhe iz kocke * 1 žlica paradižnikove mezge * 125 g kisle smetane * 1 paradižnik * 2 vejici peteršilja.
Priprava: Zrezke potolčemo, da so enakomerno tanki. Natremo jih s poprom in z 2 žlicama mlete sladke paprike. Rahlo jih povaljamo v moki, odvečno moko nato otresemo. V veliki ponvi segrejemo mast (ali maslo in olje) ter pečemo zrezke na srednje močnem ognju približno 4 minute, da zlato porjavijo z obeh strani. Solimo jih in preložimo na krožnik, pokrijemo z aluminijasto folijo in shranimo na toplem. Olupimo čebulo. V ponev na ostanke omake od pečenja zrezkov zlijemo juho. Pristavimo in mešamo, da juha zavre. V ponev nato naribamo čebulo. Posipamo s preostalo mleto papriko in dodamo paradižnikovo mezgo. Med mešanjem kuhamo, da omaka dobro prevre. Odstavimo. V omako zamešamo kislo smetano, po okusu solimo in popramo. Zrezke položimo v omako. Ponev pokrijemo in segrevamo zrezke na šibkem ognju 5 minut – omaka pa pri tem ne sme več zavreti. Zrezke preložimo na ogret pladenj, prelijemo jih z omako in okrasimo z rezinami paradižnika in s peteršiljem.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se