
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek

Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip

Priljubljen italijanski liker je hit poletnih večerov
Limončelo ni le alkoholni napitek, temveč tudi simbol sredozemske lahkotnosti, gostoljubnosti in uživanja življenja.

Zakaj čiščenje s kisom in sodo bikarbono ne deluje, kot bi želeli
Alkoholni kis in soda bikarbona sta verjetno najbolj opevan par za čiščenje raznovrstnih površin. Pa resnično delujeta, kot bi želeli?

Na ta način bodo rebrca z žara vedno uspela
Rebrca veljajo za pravo kraljevsko jed z žara, a do popolnega okusa vodi le ena pot: počasno pečenje pri nizki temperaturi.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Čebulo drobno narežemo, šampinjone narežemo na lističe, bučke pa na tanke rezine. Grah blanširamo.
V ponvi na razpuščenem maslu svetlo prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in jih nekaj minut pražimo s čebulo . Dodamo bučke in še te malo prepražimo. Maso stresemo v ognjevaren model in primešamo blanširan grah. Jajca razžvrkljamo z juho. Vmešamo sir in čemaž, začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavo v modlu prelijemo z jajčno zmesjo in pečemo v prej ogreti pečici pri 140 °C približno pol ure. Narastek potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.