
Piščanec v solati s kumkvati
Kumkvati dodajo solati svežino in eksotičnost
Piščanec v solati s kumkvati
Kumkvati dodajo solati svežino in eksotičnost

Sestavine
- 3 piščančji fileji
- 2 veliki rezini kruha z drožmi
- 200 g brokolija s tankimi stebli
- 10 kumkvatov*
- 10 redkvic
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g sira feta
- 50 g neblanširanih mandljev
- šopek drobnjaka
- 4 žlice blagega oljčnega olja ali arašidovega olja
- 1 žlička svetlo rjavega sladkorja
- sok in lupina 1 limone
- 1 žlička angleške gorčice
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 2 žlički makovih semen
- 1 žlička soli

Vesuvio v Portorožu jadra s picami prav proti soncu
Obiskali smo picerijo Vesuvio, ki se ne ponaša le z vrhunskimi picami, ampak tudi s številnimi najvišjimi lovorikami.

Super recepti za pozen sobotni zajtrk (brunch)
Se vam kdaj zgodi, da ob koncu tedna nekoliko dlje poležite v postelji in ste nato v zadregi, ker bi radi nekaj pojedli, a je že prepozno za zajtrk in prekmalu za kosilo? Potem si privoščite brunch!

Tri nepozabne sredozemske jedi po receptih Jamieja Oliverja
Bi si želeli navdušili z recepti Jamia Oliverja? Pa poglejmo, kako pripraviti tri preproste sredozemske jedi iz le petih sestavin.
Sestavine
- 3 piščančji fileji
- 2 veliki rezini kruha z drožmi
- 200 g brokolija s tankimi stebli
- 10 kumkvatov*
- 10 redkvic
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g sira feta
- 50 g neblanširanih mandljev
- šopek drobnjaka
- 4 žlice blagega oljčnega olja ali arašidovega olja
- 1 žlička svetlo rjavega sladkorja
- sok in lupina 1 limone
- 1 žlička angleške gorčice
- 3 žlice belega vinskega kisa
- 2 žlički makovih semen
- 1 žlička soli
Postopek
V dveh kozicah zavremo vodo. V eno damo piščančje prsi in jih kuhamo 2 minuti. Nato ugasnemo ogenj, pokrijemo in meso pustimo v prevretku 30 minut. Brokoli narežemo na koščke, ga stresemo v drugo kozico in kuhamo 2 minuti, potem pa ga odcedimo in takoj prestavimo v skledo z mrzlo vodo. Tako bo ostal čvrst in lepo zelen.
Medtem ko poširamo piščanca, segrejemo pečico na 200 °C. Kruh narežemo na kocke, jih razporedimo po pekaču in pečemo 10 do 12 minut, da se zlato rjavo obarvajo. Nato jih vzamemo iz pečice in pustimo, da se ohladijo. (Lahko jih pripravimo dan vnaprej in shranimo v zaprti posodi.)
Olje, sladkor, limonov sok in lupino, gorčico, vinski kis, makova semena in sol damo v kozarec s pokrovčkom. Sestavine dobro pretresemo in postavimo na stran.
Kumkvate narežemo na tanke kolobarje in jim odstranimo pečke. Redkvice narežemo na četrtine, čebulo pa na tanke polmesece. Feto nadrobimo. Mandlje popražimo in grobo nasekljamo. Drobnjak nastrižemo. Vse to skupaj z brokolijem stresemo v servirno skledo.
Ko je piščanec pripravljen, ga vzamemo iz vode in pustimo, da se 5 minut ohlaja. Nato ga natrgamo na koščke in dodamo solati. Tik preden postrežemo, jo prelijemo s prelivom in dobro premešamo.
Nasvet
* Če nimamo kumkvatov, lahko uporabimo nasekljano limonovo lupinico.