© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelena solata z vinaigretsko omako z olivami

Vinaigretska omaka izboljša in popestri solato.

Zelena solata z vinaigretsko omako z olivami

Vinaigretska omaka izboljša in popestri solato.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Oznake
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zelena solata z vinaigretsko omako z olivami

Sestavine

  • 1 glava poljubne zelene solate
  • 10 črnih oliv kalamata
  • 5 žlic rdečega vinskega kisa
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 1 manjša šalotka
  • 2 žlički nasekljanega svežega timijana
  • groba sol
  • sveže zmleti poper
  • parmezan za posip
  • olive za okras
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 1 glava poljubne zelene solate
  • 10 črnih oliv kalamata
  • 5 žlic rdečega vinskega kisa
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 8 žlic oljčnega olja
  • 1 manjša šalotka
  • 2 žlički nasekljanega svežega timijana
  • groba sol
  • sveže zmleti poper
  • parmezan za posip
  • olive za okras

Postopek

1

Solato očistimo, liste natrgamo, operemo in osušimo. Olive osušimo, razkoščičimo in narežemo. Šalotko olupimo in drobno nasekljamo. V mešalniku sesekljamo olive s kisom in gorčico. Postopoma dodajamo oljčno olje, da dobimo fino emulzijo. Preložimo jo v manjšo skledo in vanjo vmešamo šalotko in timijan. Solimo in popramo.

2

Solato prelijemo z vinaigretsko omako in nežno premešamo. Razdelimo na krožnike in potresemo z sveže nastrganim parmezanom in na rezinice narezanimi olivami.

Nasvet

Vinaigretsko omako z olivami lahko hranimo v hladilniku en teden. Lahko jo postrežemo tudi ob pečenem piščancu ali lososu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.