© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Cikorijin cheesecake

Tole je odličen cheesecake nekoliko drugače - tokrat z okusom po kavi.

Cikorijin cheesecake

Tole je odličen cheesecake nekoliko drugače - tokrat z okusom po kavi.

Čas priprave 1 h 15 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

piškotno dno

  • 130 g vročega stopljenega masla
  • 230 g piškotov digestive
  • 3 žlice bele kave (cikorije)

nadev

  • 900 g kremnega sira
  • 100 g temnega sladkorja muskovado
  • 5 žlic bele kave (cikorije)
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 3 žlice kavnega likerja (po želji)
  • 4 jajca
  • 2,5 dl kisle smetane
  • maslo za model

za okras

  • preliv z okusom lešnika in čokolade (ali stopljena čokolada)
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1–2 žlici nasekljanih praženih lešnikov

Sestavine

piškotno dno

  • 130 g vročega stopljenega masla
  • 230 g piškotov digestive
  • 3 žlice bele kave (cikorije)

nadev

  • 900 g kremnega sira
  • 100 g temnega sladkorja muskovado
  • 5 žlic bele kave (cikorije)
  • 2 žlički vaniljeve arome
  • 3 žlice kavnega likerja (po želji)
  • 4 jajca
  • 2,5 dl kisle smetane
  • maslo za model

za okras

  • preliv z okusom lešnika in čokolade (ali stopljena čokolada)
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 1–2 žlici nasekljanih praženih lešnikov

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C. Model s premerom 26 cm namastimo z malo masla. Piškote drobno zmeljemo in dobro premešamo z belo kavo ter stopljenim maslom. Z mešanico obložimo dno modela, z žlico rahlo potlačimo in pečemo 10 minut.

2

Pečico nato segrejemo na 240 °C. Z električnim mešalnikom zmešamo sir in sladkor, da dobimo gladko zmes. Primešamo še belo kavo, vaniljo, liker (po želji), jajca in kislo smetano.

3

Sirovo mešanico vlijemo v model in vrh poravnamo. Pečemo 10 minut, nato temperaturo v pečici zmanjšamo na 110 °C (medtem pekač pustimo v pečici) in pečemo še 25 do 30 minut. Nadev bi moral v sredini biti še malo majav. Pečico ugasnemo, malo pripremo vrata in pustimo, da se torta v pečici ohlaja vsaj 2 uri. Nato jo shranimo na hladno.

4

Preden torto postrežemo, jo previdno vzamemo iz modela. S prelivom ali stopljeno čokolado bogato oblijemo rob torte, da del steče po obodu. Sladko smetano stepemo in jo z različnimi nastavki umetelno nabrizgamo na vrh. Torto še posujemo z lešniki in jo postrežemo.

Priljubljeni recepti

Limonove kocke

55 min
Enostavno

Kolač s suhim sadjem

Kakor nalašč za čajanko

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.