© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Presna cvetačna solata s korenjem

Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?

Presna cvetačna solata s korenjem

Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
LI918158_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 manjša ali ½ večje cvetače
  • 2 naribana korenčka
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlički kaper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička majoneze
  • sol
  • poper
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 1 manjša ali ½ večje cvetače
  • 2 naribana korenčka
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlički kaper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička majoneze
  • sol
  • poper

Postopek

1

Cvetačo dobro operemo, očistimo in jo razdelimo na cvetove; večje cvetove razrežemo na tanke rezine. Zmešamo jih s korenjem, drobno nasekljano rdečo čebulo, kaprami in peteršiljem. Bel vinski kis zmešamo z gorčico, začinimo s soljo in poprom ter primešamo še olje in majonezo.

2

Preliv zlijemo na solato in dobro premešamo. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni.

Nasvet

Podobno presno solato lahko pripravimo z rdečim zeljem, orehi in marelicami. Cvetačo nadomestimo s pol majhne glave rdečega zelja, narezane na tanke rezance, kapre pa s pestjo grobo nasekljanih orehov in pestjo narezanih suhih marelic.

Priljubljeni recepti

Rabarbarin kolač z marcipanom in citrusi

Rabarbarin kolač, poln svežine, bo odlično pospremil popoldansko čajanko

1 h 10 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.