
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?
Presna cvetačna solata s korenjem
Zakaj bi morale biti solate dolgočasne, če so lahko zanimive in zelo okusne?

Sestavine
- 1 manjša ali ½ večje cvetače
- 2 naribana korenčka
- 1 rdeča čebula
- 2 žlički kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička majoneze
- sol
- poper

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.
Sestavine
- 1 manjša ali ½ večje cvetače
- 2 naribana korenčka
- 1 rdeča čebula
- 2 žlički kaper
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- 1 žlička dijonske gorčice
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 žlička majoneze
- sol
- poper
Postopek
Cvetačo dobro operemo, očistimo in jo razdelimo na cvetove; večje cvetove razrežemo na tanke rezine. Zmešamo jih s korenjem, drobno nasekljano rdečo čebulo, kaprami in peteršiljem. Bel vinski kis zmešamo z gorčico, začinimo s soljo in poprom ter primešamo še olje in majonezo.
Preliv zlijemo na solato in dobro premešamo. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni.
Nasvet
Podobno presno solato lahko pripravimo z rdečim zeljem, orehi in marelicami. Cvetačo nadomestimo s pol majhne glave rdečega zelja, narezane na tanke rezance, kapre pa s pestjo grobo nasekljanih orehov in pestjo narezanih suhih marelic.