
Kaj boste skuhali danes?
Čokoladne kremice s posipi
Čokoladna jajčka v novi podobi
Čokoladne kremice s posipi
Čokoladna jajčka v novi podobi

Sestavine
- 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
- 200 g temne čokolade
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
ko postrežemo
- čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 500 g slaščičarske kreme (glej spodaj)
- 1⁄2 žličke mletega cimeta
- 200 g temne čokolade
- 100 g kisle smetane ali crème fraîche
ko postrežemo
- čokoladna jajčka, nasekljani lešniki, liofilizirane maline ali drugi poljubni posipi
Postopek
Čokolado narežemo na koščke. Čokoladna jajčka stremo, nasekljane lešnike pa popražimo.
V skoraj vrelo slaščičarsko kremo vmešamo cimet, nato jo odstavimo z ognja, dodamo čokolado in mešamo, da se raztopi. Vmešamo še kislo smetano ali crème fraîche in kremo tesno prekrijemo s prozorno kuhinjsko folijo, da se na površini ne naredi kožica. Postavimo jo v hladilnik, kjer naj se ohlaja 2 do 3 ure.
Ohlajeno kremo razporedimo v šest keramičnih modelčkov za narastke ali skodelic. Druge skledice posebej napolnimo s posipi, ki jih postrežemo ob čokoladnih kremicah, da si jih lahko vsak poljubno potrese po sladici.
Slaščičarska krema
Slaščičarska krema je ena od osnovnih krem v slaščičarstvu. Ker je res preprosta, jo po tem receptu zlahka pripravimo sami. Če pa se nam mudi, jo lahko nadomestimo z vaniljevim pudingom iz 1 vrečke praška in 5 dl mleka, ki ga pripravimo po navodilih na vrečki.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečenice s samostansko mešanico
Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.
Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.